|
|
O gün səhər tezdən oyandım, yuxum qaçmışdı, nə isə məni narahat edirdi, amma nə olduğunu anlamırdım. Qəhvə hazırladım, eyvana çıxdım, Xəzərin nəfəs kəsən mənzərəsinə baxdım, amma fikrim hər yerdə idi. Bakıda yaşayıram, işim bankda, həyatım nizamlıdır, amma həmin səhər hiss edirdim ki, bir şey dəyişəcək, bir şey baş verəcək. İşə gedəndə metroda qəribə bir hiss keçirdim, sanki ətrafımda hər şey yavaş-yavaş hərəkət edirdi, insanlar sanki donmuşdular, vaxt dayanmışdı. Mən özümü tutub dedim ki, Rəna, özünə gəl, hər şey qaydasındadır. Amma içimdə o narahatlıq qalırdı, sanki mənə bir mesaj gəlirdi, amma onu deşifrə edə bilmirdim. İşə gəldim, kompüterimi açdım, işlərimə başladım, amma diqqətimi cəmləyə bilmirdim. Birdən telefonum çaldı, anam idi, dedi ki, qızım, bu gün nə işin var, gəl görüşək, səni çoxdan görmədim. Mən razılaşdım, dedim ki, axşam gələrəm. Anam həmişə mənim dayaq nöqtəm olub, onunla söhbət edəndə hər şey yaxşı olur. O gün nahar vaxtı iş yoldaşım Günel yanıma gəldi, oturdu, söhbət etməyə başladıq. O, bir platforma haqqında danışdı, dedi ki, orada insanlar əylənir, oyunlar oynayır, bəzən qazanırlar. Mən əvvəlcə güldüm, dedim ki, mənim buna vaxtım yoxdur. Amma o israrla dedi ki, bax, bu, çox maraqlıdır, mən orada çox gözəl dostlar tapmışam. Mənə dedi ki, bəlkə sən də cəhd edəsən, heç nə itirməzsən ki. Mən tərəddüd etdim, amma o qədər həvəslə danışırdı ki, maraqlandım. O, mənə izah etdi ki, mostbet legal platformadır, etibarlıdır, təhlükəsizdir, çoxlu istifadəçisi var. Mən düşündüm, bəlkə həqiqətən cəhd etməliyəm, bəlkə bu, mənim üçün yeni bir şey olar. O, mənə dedi ki, axşam evə gedəndə baxarsan, çox gözəldir. Mən razılaşdım, amma unutdum, çünki işlər məni qarışdırmışdı.
Axşam evə qayıdanda anamı ziyarət etdim, onunla uzun söhbət etdik, o mənə evdə bişirdiyi xörəklərdən verdi, mən isə onunla saatlarla danışdım. Evə qayıdanda artıq gec idi, yorğun idim, amma birdən Günelin sözləri ağlıma gəldi. Kompüteri açdım, axtarışa yazdım, qarşıma mostbet legal platforması çıxdı. Mən bir müddət baxdım, oxudum, araşdırdım, gördüm ki, həqiqətən də çox peşəkar hazırlanmış platformadır. Qeydiyyatdan keçdim, bu çox sadə idi, bir neçə dəqiqəyə hazır idim. Əvvəlcə sadəcə baxırdım, heç nə etmirdim. Oyunlar o qədər müxtəlif idi ki, mən nə seçəcəyimi bilmirdim. Sonra sadə bir oyun seçdim, qaydalarını oxudum, başladım oynamağa. İlk cəhdlərim uğursuz oldu, amma bu məni dayandırmadı, çünki hiss edirdim ki, bu oyunda bir gözəllik var. Bir neçə gün ərzində mən bu platformaya daha çox vaxt ayırmağa başladım, amma bu mənim işimə, ailəmə, dostlarıma mane olmurdu. Mən sadəcə axşamlar, boş vaxtlarımda bir az oynayır, dincəlir, əylənirdim. Bu, mənim üçün bir növ terapiya idi, günün stressini, yorğunluğunu atmaq üçün. Və nə qədər çox oynayırdımsa, bir o qədər də yaxşı olurdum, qazanmağa başladım, əvvəlcə kiçik məbləğlər, sonra isə daha böyükləri.
Həmin günlərin birində, artıq yataq hazırlayıb yatmaq istəyirdim ki, birdən düşündüm ki, bir oyun daha oynayım, sadəcə maraqdan. Kompüteri açdım, platformaya daxil oldum, sevimli oyunlarımdan birini seçdim. Oyun başladı, mən rahatlıqla oynayırdım, heç bir xüsusi gözləntim yox idi. Amma birdən, sanki sehrli bir an gəldi, ekranda elə rəqəmlər göründü ki, nəfəsim dayandı. Mən yerimdən qalxdım, ekrana yaxınlaşdım, gözlərimi ovuşdurdum, amma rəqəmlər eyni idi. Bu mənim bütün əvvəlki qazanclarımı qat-qat üstələyən bir məbləğ idi, o qədər böyük idi ki, ağlım almırdı. Mən otaqda gəzməyə başladım, bir neçə dəfə oturub durdum, özümü saxlaya bilmirdim. Bu, mənim həyatımda ən böyük sürpriz idi, ən gözlənilməz an idi. Mən dərhal Günelə zəng vurdum, ona xəbər verdim, o da inanmadı əvvəlcə, amma sonra inandı və məni təbrik etdi. O dedi ki, mən sənə demişdim, bu platforma gözəldir. Mən güldüm və dedim ki, sən haqlı idin, minnətdaram. O gecə yata bilmədim, saatlarla düşündüm, planlar qurdum, xəyallar qurdum. Bu qələbə mənim üçün təkcə pul deyildi, o, mənə inam verdi, güc verdi, həyata yeni bir baxış qazandırdı.
Ertəsi gün anama getdim, ona xəbər verdim, o da sevindi, dedi ki, qızım, mən həmişə bilmişəm ki, sən uğurlu olacaqsan. Mən onu qucaqladım, gözlərim dolu idi, çünki bilirdim ki, bu qələbə onun üçün də bir sevincdir. Sonra bir neçə gün ərzində qazandığım pulu necə xərcləyəcəyimi düşündüm. Qərar verdim ki, bir hissəsi ilə anama yeni ev alım, çünki o, illərdir ki, köhnə evdə yaşayır, təmirə ehtiyacı var. Bir hissəsi ilə isə öz təhsilimi davam etdirim, çünki həmişə ingilis dili kurslarına getmək istəmişəm, amma imkanım olmayıb. Və bir hissəsini də xeyriyyə işlərinə ayırım, çünki bilirəm ki, ətrafımda köməyə ehtiyacı olan çox insan var. Bu planlar məni o qədər sevindirdi ki, sanki dünyanın ən xoşbəxt insanı idim. Mən düşünürdüm ki, əgər o gün Günel mənə bu platforma haqqında danışmasaydı, əgər mən mostbet legal olduğunu bilməsəydim, bu qələbə heç vaxt baş verməzdi. Həyatın qəribəliyi budur, bəzən ən kiçik görüşlər, ən təsadüfi söhbətlər ən böyük dəyişikliklərə gətirir. Və mən bu dəyişikliyə görə minnətdar idim.
Aylar keçdi, mən hələ də o platformanı istifadə edirəm, amma indi tamamilə fərqli məqsədlərlə. Mən oraya təkcə pul qazanmaq üçün yox, yeni insanlarla tanış olmaq, təcrübələr bölüşmək, öyrənmək üçün gəlirəm. Mən orada bir çox gözəl dostlar tapdım, onlarla söhbətlər edir, bir-birimizə dəstək olur, birlikdə sevinirik. Bu platforma mənə göstərdi ki, həyat nə qədər genişdir, nə qədər imkanlar var, yetər ki, onları görəsən. Mən artıq o köhnə Rəna deyiləm, mən daha inamlı, daha cəsurlu, daha xoşbəxtəm. Və bu dəyişiklik mənə elə bir enerji verir ki, sanki dağları yerindən oynada bilərəm. Mən işimdə daha uğurlu oldum, rəhbərim məni təriflədi, həmkarlarım mənə hörmət etməyə başladı. Anam isə mənimlə fəxr edir, dostlarım mənə heyran qalır. Amma ən vacibi odur ki, mən özümlə barışmışam, mən özümü sevirəm, mən həyatı sevirəm. Və bu sevgi məni hər gün daha da irəli aparır.
İndi, bu gün, mən bu sətirləri yazarkən, Bakıda payız küləyi əsir, yarpaqlar tökülür, amma mənim içimdə bahar var. Çünki mən bilirəm ki, həyat gözəldir, hər anı dəyərlidir, hər anından zövq almaq lazımdır. Mən öyrəndim ki, şans yalnız seçilmişlərə gülmür, şans hər kəsə gülür, yetər ki, onu görmək istəyəsən. Mən bu şansı gördüm, onu tutdum, onu dəyərləndirdim. Və bu gün mən xoşbəxtəm, mən azadam, mən özüməm. Və bu hiss məni heç vaxt tərk etməyəcək, o, mənim içimdə həmişə yaşayacaq. Mən bilirəm ki, qarşıda daha çox maraqlı hadisələr, gözəl tanışlıqlar, böyük qələbələr var. Və mən bütün bunlara hazıram, açıqam, enerjiləm. Həyat davam edir, mən isə onunla birlikdə böyüyür, inkişaf edir, daha yaxşı bir insan olmağa çalışıram. Və bu yolda mənə kömək edən hər kəsə, hər şeyə minnətdaram. O cümə axşamına, o səhərə, o hissə, o platformaya, o qələbələrə. Və ən əsası, özümə, çünki mən cəsarət edib addım atmışam, qorxmuram, çəkinməmişəm, irəli getmişəm. Və bu gün mən xoşbəxtəm, bu gün mən azadam, bu gün mən özüməm. Və bu, ən vacib şeydir. Həyat gözəldir, və mən bu gözəlliyi görməyi, hiss etməyi, yaşamağı öyrənmişəm. Bu mənim ən böyük qələbəmdir.
|
|